Home

Home

Levering PE voor project A12

Levering PE voor project A12

- Categories : Nieuws
In juni 2018 mochten we voor een goede klant een mooie order aan PE buis op rol leveren. Deze klant gaat gestuurde grondboringen onder de A12 bij Duiven/Zevenaar verrichten t.b.v. bekabeling. In totaal gaat het om 6.000 meter 110 mm PE buis, 1750 meter 125 mm en nog eens 1000 meter 160 mm. Een flink aantal rollen dus!


PE Rollen te breed
De klant en Van Loon kregen er wel een onverwachte uitdaging bij. Door wat miscommunicatie met de buitenlandse fabrikant van deze buizen werden de rollen op 237 cm breed geleverd. Op zich niks mis mee, behalve dat de klant een haspelkooi van maar 163 cm had!

We zijn hier bij Van Loon gelukkig niet voor één gat te vangen en we hebben bovendien een goed netwerk waar genoeg creativiteit in is te vinden. Na wat rondvragen vonden we een bevriende partij die heel snel de haspelkooi van de klant kon ombouwen.

Haspelkooi 74 centimeter breder
Zo gezegd, zo gedaan! Binnen een week was de haspelkooi 74 centimeter breder gemaakt, op de projectlocatie terug bezorgd en de eerste rol PE erop gezet. Weer een mooi stukje Van Loon service en improvisatievermogen in de praktijk.